4 Μαρτίου, 2024

5 Συμβουλές για Πρόσωπο χωρίς Ρυτίδες

5 Συμβουλές για Πρόσωπο χωρίς Ρυτίδες

Πρόληψη και μείωση των ρυτίδων 

 

Ρυτίδες γήρανσης :   Με την ηλικία έρχεται και η απώλεια της σφριγηλότητας της επιδερμίδας, λόγω της μείωσης της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτό οδηγεί σε χαλάρωση: η επιδερμίδα δεν έχει την απαιτούμενη ελαστικότητα ώστε να επανέρθει στην αρχική της θέση όπως όταν ήταν νεότερη, αφήνοντας λεπτές γραμμές χαραγμένες στο πρόσωπό μας.

Σε ποια σημεία σχηματίζονται ρυτίδες γήρανσης; Αυτές οι γραμμές που οφείλονται στη γήρανση εμφανίζονται συνήθως στα μάτια, το στόμα και το μέτωπο. Είναι λιγότερο ορατές από ό,τι άλλοι τύποι ρυτίδων, αλλά εξίσου ανεπιθύμητες! Ρυτίδες ύπνου Όσο μεγαλώνουμε, οι ρυτίδες απειλούν όχι μόνο το πρόσωπό μας, αλλά και ολόκληρο το σώμα μας.

Σε ποια σημεία σχηματίζονται ρυτίδες ύπνου; Λεπτές γραμμές σχηματίζονται κυρίως στο ντεκολτέ, ανάμεσα και πάνω από την καμπύλη του στήθους, οι οποίες είναι ορατές ιδίως όταν κοιμάστε στο πλάι. Παρόμοιες ρυτίδες μπορεί να δημιουργηθούν στα μάγουλα, ανάλογα με την πλευρά που κοιμηθήκατε, πιέζοντας το πρόσωπό σας στο μαξιλάρι. Η καλύτερη θέση για ξέγνοιαστο ύπνο, χωρίς τον φόβο των ρυτίδων, είναι να κοιμάστε ανάσκελα.

 

 

Ακολουθώντας τακτικά ένα πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας, αναβάλλετε τον σχηματισμό ρυτίδων και απαλύνετε τυχόν ρυτίδες που μπορεί να έχετε ήδη. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι, κατά τη διάρκεια της ημέρας, το πάχος του χορίου ελαττώνεται και η υγεία της επιδερμίδας επιδεινώνεται, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων.

 

Η κρέμα Liftactiv Supreme δρα στοχευμένα ενάντια σε αυτόν ακριβώς τον σχηματισμό γραμμών, δηλαδή την «καθημερινή γήρανση». Εφαρμόστε την κρέμα στο πρόσωπο και την περιοχή του λαιμού δύο φορές ημερησίως. Μετά από μόλις 7 ημέρες χρήσης, οι ρυτίδες μειώνονται αισθητά και η επιδερμίδα αποκτά πιο νεανική όψη. Ο κακής ποιότητας αέρας μπορεί να δημιουργήσει τόσες ελεύθερες ρίζες, που οι φυσικοί αντιοξειδωτικοί μηχανισμοί του σώματος αδυνατούν να ανταπεξέλθουν –ένα φαινόμενο γνωστό ως οξειδωτικό στρες: η βιολογική διαδικασία που εκφυλίζει τα κύτταρα στο σώμα και αποτελεί κύρια αιτία γήρανσης της επιδερμίδας. Το οξειδωτικό στρες προκαλεί βλάβες στο κολλαγόνο οδηγώντας στον σχηματισμό ρυτίδων και διεγείροντας την παραγωγή χρωστικών ουσιών.

 

Η επιδερμίδα μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της ενάντια στη σύνθετη διαδικασία του οξειδωτικού στρες, με δύο απλούστατα βήματα: SPF για πάντα Αποφύγετε τον «διπλό αντίκτυπο» της ρύπανσης σε συνδυασμό με την ακτινοβολία UV, οι οποίες μετατρέπουν τη ρύπανση σε φωτο-ρύπανση.

 

H χρήση SPF κάθε μέρα και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, είναι απαραίτητη ώστε η επιδερμίδα να προστατεύεται από την ακτινοβολία UV που επιδεινώνει τις βλάβες των ελεύθερων ριζών. Οι συνθέσεις με SPF, ωστόσο, αφήνουν κατάλοιπα στην επιδερμίδα… εκτός αν αφαιρεθούν σωστά.

 

Συμπέρασμα :

 

1) Βαθύς, πραγματικά βαθύς καθαρισμός προκειμένου να απομακρυνθούν πλήρως τα ρυπογόνα σωματίδια που δημιουργούν ελεύθερες ρίζες. Μια καθημερινή λοσιόν καθαρισμού 3 σε 1, σε συνδυασμό με εντατική απολέπιση μία με δύο φορές την εβδομάδα, θα καθαρίσει την επιδερμίδα από τις συσσωρευμένες τοξίνες που προκαλούν οξειδωτικό στρες, απομακρύνοντας παράλληλα τα υπολείμματα μακιγιάζ και προϊόντων περιποίησης. Αν πάσχετε από δερματικές διαταραχές, όπως ροδόχρου νόσο ή ακμή, που μπορεί να επιδεινωθούν από τη ρύπανση, είναι καλό να κάνετε τον καθαρισμό αμέσως μετά την έκθεσή σας στη ρύπανση, για παράδειγμα γυρνώντας από τη δουλειά.

 

2) Συμπληρώστε το πρόγραμμα ομορφιάς σας με έναν ορό Αν μέχρι τώρα παραβλέπατε αυτό το προϊόν περιποίησης, ήρθε η ώρα να το συμπεριλάβετε στο νεσεσέρ σας! Μετά τα 40, η επιδερμίδα γίνεται επιρρεπής στην απώλεια της ελαστικότητάς της, με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να εντείνονται ή ακόμα και να εμφανίζονται σημάδια δυσχρωμιών. Χρειάζεται στοχευμένη φροντίδα, με ενεργά συστατικά και υδάτινη υφή που να απορροφάται γρήγορα, όπως ένας ορός. Εφαρμόστε λοιπόν λίγο ορό πριν από την κρέμα ημέρας σας ή χρησιμοποιήστε τον μόνο του, ανάλογα με τα επίπεδα ξηρότητας της επιδερμίδας σας. Και επειδή η σύνθεσή του είναι συμπυκνωμένη, μία με δύο σταγόνες είναι αρκετές. Απλώστε τον ορό με τα δάχτυλά σας σε όλο το πρόσωπο, από το κέντρο προς τα έξω.

 

3) Αναζωογονήστε την επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.  Τίποτα δεν είναι πιο αποτελεσματικό από έναν καλό νυχτερινό ύπνο σε ό,τι αφορά τη βελτιστοποίηση της φυσικής διαδικασίας επανόρθωσης της επιδερμίδας. Ακόμα περισσότερο, μάλιστα, αν στο στάδιο αυτό εντάξετε και μια κρέμα νυκτός πλούσια σε υαλουρονικό οξύ και ραμνόζη, συστατικά που θα ανακουφίσουν την επιδερμίδα από τους ερεθισμούς και την ερυθρότητα και θα την τονώσουν μέχρι το επόμενο πρωί.

 

4) Απολαμβάνοντας τον ήλιο με ασφάλεια Λατρεύουμε τις βόλτες κάτω από τον ήλιο του καλοκαιριού! Ναι –αλλά με μέτρο. Οι ακτίνες UV καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, προκαλώντας πρόωρη γήρανση στην επιδερμίδα. Άλλες βλαβερές επιπτώσεις: ο ήλιος μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό σκούρων κηλίδων. Κατά τη διάρκεια των διακοπών, φροντίστε να εφαρμόζετε τακτικά ένα αντιηλιακό με SPF 50 και να περιορίσετε την έκθεσή στον ήλιο κατά τις ώρες μέγιστης ηλιοφάνειας, δηλαδή από τις 12 μ.μ. μέχρι τις 4 μ.μ. Πέραν αυτών, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εξασφαλίστε στην επιδερμίδα σας καλλυντικά οφέλη και ενυδάτωση χρησιμοποιώντας μια κρέμα ΒΒ με SPF. Το κλειδί για λαμπερή, ομοιόμορφη επιδερμίδα με πιο νεανική όψη!

 

5) Αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες Η καλή υγεία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι τρώμε! Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι κάποιες τροφές περιορίζουν την ανάπτυξη ορισμένων ασθενειών, όπως ο καρκίνος. Το τέλειο καλάθι αγορών για τις γυναίκες των 40 και κάτι; Ωμέγα-3 για την καταπολέμηση της κατάθλιψης και την τόνωση της καρδιάς (λιπαρά ψάρια, γαρίδες, ρέγγα), καθώς και αντιοξειδωτικά (φρούτα και λαχανικά) για την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών.

Σας προτείνουμε

Vichy Liftactiv Supreme Αντιρυτιδική Κρέμα Προσώπου για Κανονικές/Μικτές Επιδερμίδες 50ml

Vichy Liftactiv Supreme Αντιρυτιδική Κρέμα Προσώπου για Κανονικές/Μικτές Επιδερμίδες 50ml

Η Liftactiv Supreme Κρέμα Ημέρας της Vichy είνα...

Τιμή εταιρείας: 41,60 €
Τιμή Dna: 29,12 €
Vichy Liftactiv Supreme Serum Ματιών & Βλεφαρίδων 15ml

Vichy Liftactiv Supreme Serum Ματιών & Βλεφαρίδων 15ml

Το Liftactiv Supreme Serum για τα μάτια και τις...

Τιμή Dna: 27,58 €
Vichy Liftactiv H.A. Αντιρυτιδική, Συσφικτική Κρέμα Προσώπου Ημέρας για Ξηρή Επιδερμίδα 50ml

Vichy Liftactiv H.A. Αντιρυτιδική, Συσφικτική Κρέμα Προσώπου Ημέρας για Ξηρή Επιδερμίδα 50ml

Η Liftactiv H.A. Αντιρυτιδική-Συσφικτική Κρέμα...

Τιμή εταιρείας: 41,60 €
Τιμή Dna: 29,12 €
Frezyderm Anti-Wrinkle Rich Day Cream Αντιρυτιδική Κρέμα Ημέρας 50ml

Frezyderm Anti-Wrinkle Rich Day Cream Αντιρυτιδική Κρέμα Ημέρας 50ml

H Anti-Wrinkle Rich Day Cream της Frezyder...

Τιμή Dna: 23,22 €
Frezyderm Dermiox Cream Αντιρυτιδική Κρέμα Προσώπου 50ml

Frezyderm Dermiox Cream Αντιρυτιδική Κρέμα Προσώπου 50ml

H Dermiox Cream της Frezyderm είναι μ...

Τιμή εταιρείας: 54,75 €
Τιμή Dna: 38,33 €
Frezyderm Anti-Wrinkle Rich Night Cream Αντιρυτιδική Κρέμα Νύχτας 50ml

Frezyderm Anti-Wrinkle Rich Night Cream Αντιρυτιδική Κρέμα Νύχτας 50ml

H Anti-Wrinkle Rich Night Cream της F...

Τιμή Dna: 24,30 €