4 Μαρτίου, 2024

Αντιμετώπιση Μαύρων Κύκλων στα Μάτια με 1 κίνηση

Αντιμετώπιση Μαύρων Κύκλων στα Μάτια με 1 κίνηση

Μαύροι κύκλοι-Σακούλες και αντιμετώπιση

 

Το περίγραμμα των ματιών είναι ένα από τα σημεία του προσώπου με τη μεγαλύτερη ευαισθησία, λόγω της εξαιρετικά ευαίσθητης επιδερμίδας της περιοχής αυτής,η οποία είναι έως και πέντε φορές πιο λεπτή από ό,τι στο υπόλοιπο πρόσωπο.

 

Η γενετική προδιάθεση παίζει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της επιδερμίδας μας, ενώ το ίδιο ισχύει και με τον τρόπο ζωής μας, το κάπνισμα, το στρες και την κόπωση που συμβάλλουν αρνητικά στην κουρασμένη όψη κάτω από τα μάτια.(σακούλες-μαύροι κύκλοι, πρήξιμο, οίδημα).

 

Η κακή κυκλοφορία μπορεί επίσης να φράξει τα αιμοφόρα αγγεία, καθιστώντας το περίγραμμα των ματιών πιο μελανό. Επιπλέον, η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι ιδιαιτέρως ευπαθής απέναντι στις βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου, λόγω της λεπτής φύσης της.

 

Όλα αυτά καθιστούν την περιοχή κάτω από τα μάτια εξαιρετικά επιρρεπή στην αφυδάτωση και την ξηρότητα.

 

Τι πρέπει να κάνετε:

 

1) Tα πρωινά μετά τις νύχτες, το μασάζ προσώπου μπορεί να βελτιώσει τις σακούλες κάτω από τα μάτια, καθώς η τόνωση της κυκλοφορίας μειώνει σημαντικά την κατακράτηση νερού. Κατά την επιλογή μιας κρέμας ματιών, καλό είναι να διαλέξετε μία εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ που θα σας εξασφαλίσει μια δόση εντατικής ενυδάτωσης.

2) Αναζητήστε πιο λεπτόρρευστες υφές, ώστε να μην φορτώσετε υπερβολικά την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Επίσης, επιλέξτε συστατικά που διεγείρουν τη μικροκυκλοφορία (όπως η καφεΐνη ή το ginkgo biloba), που θα τονώσουν και θα φωτίσουν την επιδερμίδα σας.

Σας προτείνουμε

Vichy Mineral 89 Ενυδατική Κρέμα Ματιών 15ml

Vichy Mineral 89 Ενυδατική Κρέμα Ματιών 15ml

 Π.Λ.Τ  23.70€ Το MINERAL 89 Eyes της Vichy,...

Τιμή εταιρείας: 23,90 €
Τιμή Dna: 16,73 €