27 Μαρτίου, 2024

Μουρουνέλαιο / Ιχθυέλαιο / Ωμέγα-3

Μουρουνέλαιο / Ιχθυέλαιο / Ωμέγα-3

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μουρουνέλαιο, ιχθυέλαιο. Τι πρέπει να ξέρουμε

 

 

Κατά τα τελευταία χρόνια αναρίθμητες μελέτες ανέδειξαν τα ω-3 λιπαρά οξέα σαν ιδιαίτερα σημαντικό διατροφικό παράγοντα για την υγεία μας. Ταυτόχρονα το μουρουνέλαιο ,που παλαιότερα ήταν γνωστό για τις βιταμίνες Α & D που περιείχε ,αναδείχθηκε σαν μια εκπληκτική φυσική υπερτροφή ,αφού έγινε γνωστό ότι αποτελούσε ,επίσης ,πολύ πλούσια πηγή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

 

Στη Νορβηγία ,την πατρίδα του μουρουνέλαιου και του ιχθυέλαιου, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, ιδίως εκείνες του απώτερου βορά, η MOLLER’S κυριαρχεί απόλυτα σαν ο αναγνωρισμένος υψηλής ποιότητας παραγωγός μουρουνέλαιου, ιχθυέλαιου, και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Με προδιαγραφές καθαρότητας (απουσία βαρέων μετάλλων και άλλων τοξικών ουσιών) και αντιοξειδωτικής προστασίας των προϊόντων της μακράν αυστηρότερες εκείνων της Νορβηγίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και με πρώτες ύλες ανυπέρβλητης ποιότητας , η Μoller’s προσφέρει στον καταναλωτή εδώ και 163 χρόνια προϊόντα που χτίζουν κάθε μέρα την υγεία εκατομμυρίων παιδιών και ενηλίκων σε όλο τον κόσμο.

 

Η Apollonian Nutrition , με εξειδίκευση ,αλλά και πάθος προς την ποιότητα , εισάγει στην Ελληνική αγορά τα εξαιρετικά αυτά προϊόντα απευθείας από τον παραγωγό οίκο, αποφεύγοντας τις μεταποιήσεις και/ή καταπονήσεις που τόσο συχνά υφίστανται παρόμοια προϊόντα από παρένθετους μεταπωλητές.

 

                                                                                            ΠΟΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟΥ

 

Το μουρουνέλαιο Μοller’s αποτελεί έλαιο από φρέσκο συκώτι μουρούνας ή άλλων ψαριών της οικογένειας του γάδου (Gadidae).

Είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D, ενώ περιέχει και βιταμίνη Α & βιταμίνη E (σαν αντιοξειδωτικό).

 

Έτσι τα οφέλη για τον οργανισμό είναι πολλαπλά :

 

Ω-3 Λιπαρά οξέα (DHA & EPA).

 

Τα DHA & EPA ευρίσκονται σε μουρουνέλαια και ιχθυέλαια και είναι τα σημαντικότερα λιπαρά οξέα της οικογένειας των Ω-3.

Αποτελούν δομικά συστατικά των ανθρώπινων κυττάρων και σημαντικά στοιχεία για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου , των ματιών και της καρδιάς.

Μειώνουν τα τριγλυκερίδια και βελτιώνουν τη σχέση καλής/κακής χοληστερίνης.

Βοηθούν στην πρόληψη και τον περιορισμό ασθενειών των αρθρώσεων και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, ραχίτιδας και οστεοπόρωσης , καρδιαγγειακών παθήσεων , καρκίνου , δυσλεξίας , και υπερκινητικότητας , κατάθλιψης , διαβήτη , λοιμώξεων , και δερματικών παθήσεων.

 

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα ελλειμματικής προσοχής στα παιδιά και να βελτιώσουν τις νοητικές τους ικανότητες . Επίσης , υπάρχουν ενδείξεις ότι προστατεύουν από το Alzheimer και τη βαθμιαία απώλεια μνήμης λόγω ηλικίας. Μελέτη του Harvard έδειξε ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα αυξάνουν κατά 2,22 έτη το προσδόκιμο ζωής των ηλικιωμένων.

 

Τέλος , έρευνες δείχνουν πως το μουρουνέλαιο βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος και την ευφυΐα .

Μελέτη έδειξε ότι τετράχρονα παιδιά , που οι μητέρες τους ελάμβαναν μουρουνέλαιο (DHA &EPA) κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό , είχαν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ ευφυΐας από παιδία που οι μητέρες τους ελάμβαναν άλλου τύπου έλαια.

 

Βιταμίνη D

 

Ο σημαντικότερος ρόλος της βιταμίνης D είναι η ρύθμιση της απορρόφησης του ασβεστίου και του φωσφόρου για τη δόμηση των οστών. Η έλλειψη της επιβραδύνει την ανάπτυξη του ανθρώπινου σκελετού και ‘’μαλακώνει΄’ τα οστά προκαλώντας ραχίτιδα. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου στους μεσήλικες και σε γηραιότερους ανθρώπους . Μελέτες επίσης υποστηρίζουν τη συμμετοχή της στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Άλλοι ρόλοι που της έχουν αποδοθεί σχετίζονται με τον προστατευτικό της ρόλο έναντι της σκλήρυνσης κατά πλάκας , της καρδιοπάθειας και του κινδύνου εκδήλωσης των συμπτωμάτων της γρίπης.

 

Βιταμίνη Α

 

Σημαντική βιταμίνη για την κυτταρική διαίρεση , τη σκελετική ανάπτυξη και ωρίμανση , την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος , την υγεία των ματιών και την νυχτερινή όραση , καθώς και την οργανογένεση των εμβρύων. Βιταμίνη Ε Αντιοξειδωτική βιταμίνη που προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες και τα ω-3 λιπαρά οξέα από την οξείδωση.

 

1) Το μουρουνέλαιο είναι εξαιρετικά ωφέλιμο όλες τις εποχές του χρόνου , γιατί και τα συστατικά που περιέχει μας είναι απολύτως απαραίτητα όλες τις εποχές , όχι μόνο το χειμώνα.

2) Επίσης είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες,(για τις πολύ μικρές ηλικίες κάτω των 6 μηνών καλύτερα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ).

3) Μπορούμε να πίνουμε μουρουνέλαιο για μεγάλο χρονικό διάστημα ,γιατί δεν έχει παρενέργειες ,(αν εξαιρέσουμε σπάνιες περιπτώσεις αλλεργίας/δυσανεξίας.

4) Μπορούμε να παίρνουμε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας με γεμάτο ή άδειο στομάχι. Εν τούτοις , άτομα με έντονους αρθριτικούς πόνους μετά το πρωινό ξύπνημα ή άτομα με αϋπνία είναι συνήθως καλύτερα να το λαμβάνουν το βράδυ πριν τον ύπνο. Η απορρόφηση φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερη όταν το μουρουνέλαιο λαμβάνεται μαζί με ένα γεύμα πλούσιο σε λιπαρά (ζωικής η φυτικής προέλευσης).

Μετά το άνοιγμα τοποθετούμε το υγρό μουρουνέλαιο εντός ψυγείου και το καταναλώνουμε εντός 3 μηνών.

Σας προτείνουμε

Mollers Μουρουνέλαιο με Γεύση Λεμόνι 250ml

Mollers Μουρουνέλαιο με Γεύση Λεμόνι 250ml

Το αυθεντικό μουρουνέλαιο MÖLLERʼS σε υγρή...

Τιμή εταιρείας: 22,10 €
Τιμή Dna: 14,37 €
Mollers Μουρουνέλαιο με Γεύση Tutti Frutti 250ml

Mollers Μουρουνέλαιο με Γεύση Tutti Frutti 250ml

Apollonian Nutrition Moller's Μουρουνέλαιο...

Τιμή εταιρείας: 22,10 €
Τιμή Dna: 14,37 €
Mollers Forte Omega-3 Ιχθυέλαιο & Μουρουνέλαιο 60caps

Mollers Forte Omega-3 Ιχθυέλαιο & Μουρουνέλαιο 60caps

Apollonian Nutrition Moller's Forte Omega-3...

Τιμή εταιρείας: 16,50 €
Τιμή Dna: 12,54 €
Mollers Μουρουνέλαιο σε υγρή μορφή 250ml Φυσική Γεύση

Mollers Μουρουνέλαιο σε υγρή μορφή 250ml Φυσική Γεύση

Apollonian Nutrition Moller's Υψηλής Ποιότη...

Τιμή εταιρείας: 22,10 €
Τιμή Dna: 14,37 €
Mollers Omega-3 Μουρουνέλαιο σε Ζελεδάκια Ψαράκια με Γεύση Φράουλα 36τμχ

Mollers Omega-3 Μουρουνέλαιο σε Ζελεδάκια Ψαράκια με Γεύση Φράουλα 36τμχ

Apollonian Nutrition Moller's Omega-3 Μουρο...

Τιμή εταιρείας: 18,00 €
Τιμή Dna: 12,22 €
Health Aid Balanced Omega 3-6-9 60caps

Health Aid Balanced Omega 3-6-9 60caps

Το Omega 3-6-9 της Health Aid είναι ένας ισορρο...

Τιμή Dna: 24,04 €
Solgar Super Cod Liver Oil Complex with Added EPA/DHA/A+D 60softgels

Solgar Super Cod Liver Oil Complex with Added EPA/DHA/A+D 60softgels

 Solgar Super Cod Liver Oil Complex with A...

Τιμή εταιρείας: 24,65 €
Τιμή Dna: 15,78 €